GOinfo

A GOinfo egy internetes IT magazin.A legfrisseb informatikai hírekkel, naponta frissülő tartalommal és a leghasznosabb trükkökkel látja el az olvasókat!

Szerző

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Megismerheti a Google összes titkát!

2008.04.19. 19:28 :: Lets Go

A Google szolgáltatásait mindenki használja. A legtöbben csak a keresőjét, pedig ez csak a jéghegy csúcsa. A sok további szolgáltatásról és ezek kevésbé ismert titkairól készült egy kétoldalas cheat-sheet.

A www.adelaider.com/google-cheat-sheet oldalról képként vagy PDF dokumentumként is letölthető összeállítás még a haladó Google- és internethasználók számára sok újdonságot tartogat. Tartalmazza például az összes Google-hoz tartozó domain listáját és a cégóriás valamennyi fontos adatát, e-mai-l és hagyományos címeket, telefon- és faxszámokat.
Ezeket az információkat is érdemes egyszer megnézni, azonban sok olyan segítséget is kapunk erről a kétoldalas puskáról, amit nap mint nap használhatunk. Megtaláljuk például, hogy milyen lekérdezésekkel lehet speciális állományokat, videó- és zenei fájlokat találni. Azt is megtudhatjuk, milyen internetcímekkel lehet elérni, hogy csak Linux, Windows, Macintosh operációs rendszerekhez kapcsolódó találatokat adjon vissza a keresés. 

googletitkok1

Érdemes kinyomtatni, és a gépünk közelében tartani ezt a puskát

Az összeállítás felsorolja a Google Calculatorban használható és a speciális kereséseknél alkalmazható  operátorokat. Arra is találunk példákat, hogyan lehet számok alapján egy küldemény útját követni, szabadalmakat keresni, repülőjáratok adatait lekérdezni vagy utánanézni egy rendszámnak (sajnos magyarnak még nem).
 Külön lista tartalmazza a komolytalanabb Google szolgáltatásokat, mint például a kevesek által ismert Romance oldalt, ahol a kereső óriás a párkeresésben segít.

Érdemes színesben kinyomtatni ezt a két oldalt, mert a keretek színkódjai jelzik, hogy melyik információ vagy rejtett lehetőség való kezdő, átlagos, illetve haladó felhasználóknak. 

5 komment

Címkék: google cheat sheet

A bejegyzés trackback címe:

https://goinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr62433095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.04.20. 01:22:31

Hmm, van benne egy-két érdekesség, sőt, talán még olyan is, aminek jövőben hasznát lehet venni (és nem a Romancera gondolok :-D).

Csak az easter eggeket hiányolom, a chuck norris-os pl. valami földönfetrengősen jó... :-P

Aha 2008.04.20. 06:36:12

Külön jó a page rank formula, ahol a képlet betűihez semmi információ nincs rendelve. Sokat segít.

szek08 2008.04.20. 09:35:16

én tartom fontosnak ezeket.. túl sok hasznos infót nem találtam bennük.

rudo 2008.04.20. 10:11:16

Bruzsy : a chuck norris és hozzá hasonló viccekhez a világon semmi köze a google-nek! ezek azt használják ki, hogy van egy magyarul: "jó napom van" szolgáltatás (ami maga is egy vicc;) ami kereséskor nem a találati oldalra visz, hanem egyből megnyitja az első találathoz tartozó url-t.

namost, ha sikerül elérned, hogy adott kifejezésre első helyen dobjon ki a google (hülye és hosszú a kifejezésnél ez nem is olyan nehéz), akkor már nincs más dolgod, mint lemásolnod a google találati oldalát, beleirni a viccet és kirakni az oldaladra, ahol az eredeti kifejezés is található (persze mindez csak addig működik, mig te vagy az első és mig a google le nem pereli a fejed:)

Dr.Szalacsi 2008.04.20. 10:11:48

Jajj.... Némi tájékozódás nem árt, mielőtt butaságokat írunk: A Google Romance a Google április 1-i tréfája volt 2006-ban. Természetesen nincs ilyen szolgáltatásuk, és a szájtjukon is megírják, hogy ha-ha-ha, ha megpróbálsz account-ot létrehozni (ha a tengernyi gyanús jelből korábban nem jöttél volna rá...)
süti beállítások módosítása